Υλικά:
4 κιλά ντομάτες ώριμες
3 φλιτζάνια τσαγιού πολτοποιημένα κρεμμύδια
1 φλιτάνι τσαγιού ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ολόκληρα γαρύφαλλα
3 κομμάτια μήκους 7 εκατοστών περίπου φλούδα κανέλας
1 κουταλιά της σούπας κοφτή σπόρους μουστάρδας
3 φλιτζάνια τσαγιού ξίδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες,τις κόβουμε,τις περνάμε από το μούλτι ή από τον τρίφτη και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Πλένουμε τις ντομάτες,τις κόβουμε,τις περνάμε από το μούλτι ή από τον τρίφτη και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε επίσης στην κατσαρόλα τις πιπεριές, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
Βράζουμε το μείγμα για 2 ώρες σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα,αφού τα έχουμε αναμείξει σε ένα μικρό βαζάκι με το ξίδι.
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
Τη βάζουμε αμέσως σε μικρές ζεστές αποστειρωμένες φιάλες.
Τις κλείνουμε με το άσπρο βιδωτό καπάκι.