Υλικά:
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό φρέσκο βούτυρο
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
Βάζουμε το καπάκι και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη μια έως δύο φορές.
Γυρίζουμε το διακόπτη στη μεγάλη ταχύτητα και από τη τρύπα ρίχνοθμε αργά και σταδιακά το ζεστό βούτυρο.
Η σάλτσα ολλανταίζ σερβίρεται ζεστή.
Ταιριάζει με ψάρι, θαλασσινά και βραστά λαχανικά.