Σάλτσα ντομάτας με μαστιχωτό τυρί

by sidagi.gr
502 προβολές

Υλικά:

1 ½ κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
250 γραμμάρια μαστέλο Χίου κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σκόρδο.


Καθαρίζουμε το σκόρδο.



Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τις τρίβουμε στον τρίφτη.



Βάζουμε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
 


Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.



Αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
 


Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 45 λεπτά μέχρι να δέσει


.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 


Όπως είναι ζεστή η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το μαστέλο για να λιώσει και να εμπλουτίσει τη σάλτσα.


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα