875
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό ξινόμηλα
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
2-3 κουταλιές βούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τη μαζί με τα ψητά σας
Αλέθετε το μήλο στο μίξερ. Μετά προσθέτετε το βούτυρο με τη ζάχαρη, έπειτα το μοσχοκάρυδο, κανέλα. Βράζετε τη σάλτσα με το νερό. Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή.
Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο αυτή η σάλτσα ταιριάζει απίστευτα με χοιρινό γεμιστό με κεφαλογραβιέρα.