Υλικά:
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
5 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένες ντομάτες
1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα σκεύος,τυλίγοντας τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε το χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2 λεπτά απλά για να πάρει το άρωμα του το ελαιόλαδο.
Αμέσως μετά το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά,αλτοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει άλλα 8-10 λεπτά.
Λίγο πριν τελειώσει ο βρασμός πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
Η σάλτσα αυτή συνδυάζεται πολύ ωραία με ζυμαρικά.