Υλικά:
450 ml κρασί Μαυροδάφνη
2 σταγόνες μαστιχέλαιο ή ½ κουταλιά σκόνη μαστίχας
350 ml κόκκινο κρασί
5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Αρχικά,σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 450 ml κρασί Μαυροδάφνη και 350 ml κόκκινο κρασί.
Αρχικά,σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 450 ml κρασί Μαυροδάφνη και 350 ml κόκκινο κρασί.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα κρασιά να βράσουν.
Προσέχουμε επειδή συχνά ο αφρός θα πηγαίνει προς την επιφάνεια της κατσαρόλας,να ξαφρίζουμε.
Πριν αρχίσουν να βράζουν,μόλις ζεσταθούν,υπολογίζουμε 10 λεπτά και ρίχνουμε το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν τα κρασιά μαζί με το πιπέρι μέχρι να μείνουν σχεδόν 2/3 φλιτζανιού.
Μόλις δέσει η σάλτσα,την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη σουρώνουμε.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη σάλτσα.
Συνδυάζεται με κρεατικά.