Υλικά:
Για 4-6 άτομα
16 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας. λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή γαλλικό κονιάκ
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 φρέσκo κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
24 πολύ μεγάλα σαλιγκάρια
Ψωμί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό gourmet ορεκτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το βούτυρο, το μαϊντανό, το κρασί, το κονιάκ, το σκόρδο και κρεμμύδια με ένα πιρούνι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μια μέρα μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Με μια κουταλιά του γλυκού γεμίζετε τα κελύφη των σαλιγκαριών. Βουτρίστε τα σαλιγκάρια με λίγο λιωμένο βούτυρο και ραντίστε τα σαλιγκάρια με το υπόλοιπο βούτυρο και τοποθετήστε σε ένα ταψάκι. Ψήνετε για 10 -12 λεπτά και σερβίρετε.