Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
Για το ντρέσινγκ βασιλικού με ελαιόλαδο
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα με ψητά λαχανικά για το μεσημεριανό σας
Για τη σαλάτα
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα.
θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού το λάδι είναι πολύ ζεστό βάζετε το τυρί στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο.
Πρέπει να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε και αυτές και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Για το ντρέσινγκ βασιλικού με ελαιόλαδο
Για να φτιάξουμε το dressing της σαλάτας λιώνουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό , 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Το ελαιόλαδο που περιέχει το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης!. Αυτό ακριβώς είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή γεύση και χαμηλή οξύτητα, που μας φέρνει σε επαφή με ελαφριές ευωδίες.
Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό μια «φίνα» επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια όπως κέικ λαδιού με φρούτα.