Υλικά:
1 κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό
Κρεμμύδι
Καρότο
Σέλινο
1 φύλλο δάφνης
Μαρούλι ή σαλάτα πράσινη
Μαγιονέζα
Κάππαρη
Κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Ντομάτα
Μαϊντανό.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 κλωνάρι σέλινο και το φύλλο δάφνης και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε μέσα το ψάρι, λίγο αλάτι και μερικούς κόκκους πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το ψάρι από το ζωμό του και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Μοιράζουμε τα κομμάτια σε 5 μπολ.Μπορούμε να γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και ντομάτας ή με φύλλα μαρουλιού.Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε, εάν θέλουμε, μαγιονέζα.