Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα τριμμένη
2 ντομάτες
6 ελιές
1 αγγούρι μικρό
1 κρίθινο παξιμάδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και κρεμώδες τυρί
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος.
Τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε το αγγούρι, αφαιρούμε τη φλούδα και το κόβουμε σε ροδέλες.
Μεταφέρουμε τη ντομάτα και το αγγούρι σε μια σαλατιέρα.
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ξινομυζήθρα και τη ½ κουταλιά κάππαρη.
Προσθέτουμε στη σαλάτα ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το τριμμένο παξιμάδι.
Αν θέλουμε η σαλάτα να είναι πιο ελαφριά μπορούμε να το παραλείψουμε.
Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ξινομυζήθρα.
Τέλος βάζουμε στη σαλάτα τις ελιές και την υπόλοιπη κάππαρη.