Υλικά:
Για 4-6 άτομα
½ κιλό μικρές ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
Φύλλα μαρουλιού (πλυμένα και καθαρισμένα)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μαύρες ελιές
1 κουτί τόνο σε λάδι
Τυρί φέτα για γαρνίρισμα
Λεμόνι
Ξίδι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κρίκους.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα μαρουλιού και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες.Το χωρίζουμε σε κρίκους.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές.
Στραγγίζουμε τον τόνο, τον κομματιάζουμε και τον βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας επάνω στα φύλλα μαρουλιού. Στύβουμε επάνω στον τόνο το μισό λεμόνι.
Γύρω από τον τόνο βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την φέτα θρυμματισμένη.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ελιές και τη ραντίζουμε με το ξίδι.