Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1/2 φλιτζάνι κεχρί
1 φλιτζάνι νερό
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε καρέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ
Χυμό από 2 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
Ελαφριά και θρεπτική σαλάτα με υπερτροφές για όλη την οικογένεια
Για τη σαλάτα
Κόβετε τη γλυκοπατάτα σε κύβους. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Βάλτε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και ψήστε για 30-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση. Αφήνετε να βράσει μέχρι να κοχλάσει. Τότε ρίχνετε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές και βράστε για 6 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την έχετε καθαρίσει από το μπρόκολο) ρίχνετε το κεχρί και ζεσταίνετε για λίγα λεπτά μέχρι αν βγάλει ροδίσει και βγάλει το άρωμα του.
Προσθέστε 1 με 2 κούπες νερό στη κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε την εστία και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Κλείστε την εστία και αφήστε το δοχείο να καθίσει στο μάτι της κουζίνας για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κεχρί, το μπρόκολο, και τα μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύετε το χυμό λάιμ, το λάδι, το κύμινο και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα γυάλινο βάζο.
Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, προσθέστε τις στο μπολ, μαζί με τη σάλτσα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.