Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και αγκινάρες

by sidagi.gr
872 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι
1/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση:

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε θρεπτική άξια και μαγειρεύονται πολύ εύκολα, σε συνδυασμό με την ντομάτα σας προσφέρουν μια θρεπτική σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια για 3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε  προσθέτοντας τις ντομάτες και το σκόρδο να σοταριστούν για 5 λεπτά

Σβήνουμε με το ξίδι μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοποπέρωσε.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τις ντομάτες.

Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί παρμεζάνα και καρδιές αγκινάρας.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα