Υλικά:
Για 4-6 άτομα
μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2-3 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
10-12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
60 ml χυμό πορτοκαλιού
4-5 κουταλιές σπορέλαιο
1/2 κούπα ρεβίθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
χυμός από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Φρέσκια σαλάτα με απλά υλικά και τρομερή γεύση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για 10 λεπτά τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι δυο κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα ντοματάκια.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαϊντανό.
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράζει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε όλα τα υλικά και ραντίζετε με ελαιόλαδο και λεμόνι.