Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μικρή σελινόριζα
1 φλιτζάνι του καφέ αρακά βρασμένο (από κονσέρβα)
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμός απο 1 λεμόνι
αλάτι
πράσινο και μαύρο πιπέρι
1 πιπερια κοκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
6 πράσινα σπαράγγια βρασμένα
2 στήθη κοτόπουλου
3-4 φύλλα από μαρούλι απλό
3-4 φύλλα από μαρούλι σγουρό
1 μαραθόριζα
Εκτέλεση:
Χορταστική σαλάτα με εύκολα υλικά για όλες τις ώρες
Στο νεροχύτη της κουζίνας καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε καλά τα σαλατικά μέσα σε άφθονο νερό με ξίδι.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι για 5 λεπτά περίπου.
Στο τηγάνι βάζουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μπουκιές, την πιπεριά, τον αρακά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
Τα φυλάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και άλλο λάδι. Μέσα σ’αυτό τρίβουμε τη σελινόριζα και τη μαραθόριζα.
Τα τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί. Αφήνουμε να ψηθούν τρία λεπτά.
Τοποθετούμε τη σγουρή σαλάτα γύρω από το πιάτο, κόβουμε το μαρούλι και γαρνίρουμε το κέντρο του πιάτου μ΄αυτό, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με τα μαγειρεμένα λαχανικά. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο και το περιχύνουμε στη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.