Υλικά:
Για 4 άτομα
Για το κοτόπουλο
1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
4 μέτρια ματσάκια ρόκας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι σπανάκι καθαρισμένο
50 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και απλή σαλάτα για όλες της ώρες
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και ελέγχουμε αν έχουν ροζέ απόχρωση στο κέντρο. Αν έχουν, τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσουν.
Για τη σαλάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το σπανάκι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με τα 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις το κοτόπουλο.