Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
340 γραμμάρια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
λίγα φύλλα δυόσμου
1/2 ματσάκι σπανάκι
8-10 φράουλες
Για το ντρέσιγκ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα σπαράγγια με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για μια ώρα. Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί
Πλένουμε και κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο ή μια σαλατιέρα.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.