Υλικά:
320 γραμμάρια φαρφάλες
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
4 πιπεριές (γλυκιές)
200 γραμμάρια φρέσκα κολοκυθάκια
1 ματσάκι βασιλικό (προαιρετικά)
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με άφθονο νερό.Αφού τα πλύνουμε τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.
Πλένουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με άφθονο νερό.Αφού τα πλύνουμε τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.
Στίβουμε 2 λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα φαρδύ σκεύος όπου θα βάλουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια.
Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε μέσα στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Μετα από αυτό χρόνο, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Ενώ τα κολοκυθάκια βρίσκονται στο ψυγείο, μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Χωρίζουμε τις φέτες σολομού και τις κόβουμε και αυτές σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κολοκύθι , το σολομό και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σουρώνουμε τις φαρφάλες και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ή τους ρίχνουμε κρύο νερό γιατί προορίζονται για κρύα σαλάτα.
Μόλις κρώσουν, τις ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο.Αν θέλουμε προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικό.