Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μάτσο λάχανο σγουρό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 βραστά αυγά σφιχτά
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ελαφριά και χορταστική σαλάτα πλούσια σε θρεπτική αξία. Απολαύστε σκέτη σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό!
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάχανο ψιλοκομμένο και ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίξτε τη βινεγκρέτ πάνω από το λάχανο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αυγά και ανακατέψτε πάλι. Αφήστε το να μαριναριστεί, ενώ έχετε ψήσει τα αμύγδαλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ψήστε τα αμύγδαλα με το 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και την πάπρικα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βγάλει το άρωμα του. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε στη σαλατιέρα υπόλοιπα καρυκεύματα, το αμύγδαλα, τριμμένη παρμεζάνα.