Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 μεγάλη σελινόριζα ξεφολυδισμένη και ψιλοκομμένη
2 μικρά μήλα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι καρύδια, ψημένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
6 φέτες προσούτο
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
χυμός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα μήλα και τρίβετε τη σελινόριζα με α μήλα σε ένα μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα.
Ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσκινγκ μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά μαζί με τα καρύδια, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, μαϊντανό και προσούτο κομμένο σε φέτες. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.