Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Λίγο ελαιόλαδο
1 νοτμάτα κομμένη σε κύβους
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη ελαφρώς
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι ρόκα
5-6 λευκά μανιτάρια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Την κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, το αγγούρι σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι, ώστε να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πιουν τα υγρά τους τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε πάνω από τη ρόκα, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, ραντίζουμε με μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκορπάμε την καρυδόψιχα.