Υλικά:
Για 4 άτομα
1 μικρό μαρούλι
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1 χούφτα κράνμπερι αποξηραμένα
90 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι βαλσαμικό
1 μπολ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
τα σπόρια από 1 μικρό ρόδι
Εκτέλεση:
Λίγες θερμίδες με μία χορταστική σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα σας!
Χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε τα σαλατικά στο μπολ και ανακατεύουμε με το λάδι και το ξίδι ώστε να βραχούν καλά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού, το κράνμπερι, το αβοκάντο κομμένο σε κύβους, τα καρύδια χοντροκομμένα και τις φέτες της γαλοπούλας κομμένες σε λωρίδες.