Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα γλυκάνισο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια πλιγούρι
400 ml. νερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Φρέσκια σαλατούλα με απλά υλικά και με θρεπτικές ιδιότητες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε το νερό.
Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου μια ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την σαλάτα.
Στολίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.