Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 αγγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολη σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το γεύμα σας
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.