Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 βάζο παντζάρια τουρσί ή βρασμένα κομμένα σε φέτες
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε τις φέτες από τα παντζάρια, τα αβοκάντο κομμένα σε φέτες, σε σαλατιέρα, τον βασιλικό περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και το ψιλοκομμένο αγγούρι.
Στην κορυφή βάζουμε το αβοκάντο.