Σαλάτα με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και ρόκα

by sidagi.gr
868 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 παντζάρι ψητό κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
1/2 φλιτζάνι ρόκα
2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί
3 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια
2 φέτες κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένες
1 φέτα πορτοκάλι για τη γαρνιτούρα

Για το ντρέσινγκ
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες

Ξεφλουδίστε το παντζάρι και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Βάζετε στο φούρνο και  ψήνετε στους 220º C για μια ώρα.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα παντζάρια από το φούρνο και κόψτε τα σε χοντρές φέτες.
Ρίχνετε τη ρόκα, το σπανάκι χοντροκομμένα, το παντζάρι χοντροκομμένο, το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε.

Για το ντρέσινγκ
Χτυπάτε μαζί όλα τα συστατισκά για το dressing και το απλώνετε πάνω απ’ τη σαλάτα.
Προσθέστε τα φιστίκια, το κρεμμύδι και το πορτοκάλι χοντροκομμένο.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα