Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 παντζάρι ψητό κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
1/2 φλιτζάνι ρόκα
2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί
3 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια
2 φέτες κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένες
1 φέτα πορτοκάλι για τη γαρνιτούρα
Για το ντρέσινγκ
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Ξεφλουδίστε το παντζάρι και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε στους 220º C για μια ώρα.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα παντζάρια από το φούρνο και κόψτε τα σε χοντρές φέτες.
Ρίχνετε τη ρόκα, το σπανάκι χοντροκομμένα, το παντζάρι χοντροκομμένο, το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε.
Για το ντρέσινγκ
Χτυπάτε μαζί όλα τα συστατισκά για το dressing και το απλώνετε πάνω απ’ τη σαλάτα.
Προσθέστε τα φιστίκια, το κρεμμύδι και το πορτοκάλι χοντροκομμένο.