Σαλάτα με ντοματίνια, σέλερι, ρόκα και φέτα

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κιλό ντοματίνια
2 ματσάκια ρόκα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ακέρωτο (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και το χυμό του)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστή σαλάτα με ντοματίνια, μπορείτε να τη φάτε για κύριο γεύμα καθώς συνοδεύεται με τυρί

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν και το ντρέσινγκ είναι έτοιμο.
Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε τα ντοματίνια στο φούρνο να ψηθούν για 1- 1 ½ ώρα, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους και να γλυκάνουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ρόκα και το σέλερι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τα ζεστά ψητά ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με φέτα περιμετρικά στη σαλατιέρα ή το σερβίρουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα