Υλικά:
Για 4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού κάππαρη
παρμεζάνα
μαγιονέζα
κέτσαπ
κρουτόν
1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
1 μάτσο μαρούλι
2 κρεμμυδάκια πράσινα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
Για τη κινόα
1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εργαλεία
Σουρωτήρι
Ξύλινη κουτάλα
Κατσαρόλα με καπάκι
Εκτέλεση:
Δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο από το ξύσμα του στη σαλάτα μας αν θέλουμε.
Κόβουμε την ντομάτα και την προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με την κάππαρη. Έπειτα ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σε ένα σέικερ βάζουμε ίση ποσότητα μαγιονέζα και κέτσαπ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαγειρεμένη κινίοα, τα κρουτόν και το μείγμα της σάλτσας που φτιάξαμε. Αν δεν έχουμε κρουτόν, μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα σε μια τοστιέρα βάζοντας φέτες για τοστ μέχρι να ξεραθούν.
Για τη κινόα
Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.
Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.