Σαλάτα με ντομάτα, ελιές και αντζούγιες

by sidagi.gr
851 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
12 αντζούγιες παστές
1 μικρή σαλάτα σικορέ
Μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Χορταστική σαλάτα με φρέσκα λαχανικά για να συνοδέψετε το γεύμα σας

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε τη σαλάτα και χωρίζουμε τα φύλλα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες.
Σε ένα γουδί κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
 
Καλύπτουμε με τη λεμονάτη σος και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα