Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 χοντρές φέτες χαλούμι
2 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε φέτες
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος ( τον αφαλό και τη μύτη τους).
Κόβουμε κάθε ντομάτα σε 4 χοντρές ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις ακουμπάμε ξανά σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το αγγούρι κομμένο σε φέτες, ντομάτες κομμένες σε φέτες, χαλούμι, κάππαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δυόσμο και ανακατεύουμε.