Σαλάτα με μοσχάρι

by sidagi.gr
599 προβολές

Υλικά:

400 γραμμάρια φιλέτο μοσχαριού (κομμένο σε λεπτές φέτες)
20 γραμμάρια φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
20 γραμμάρια φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κόκκινο  (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες)
75 γραμμάρια σαλάτα μαρούλι
½ αγγούρι(κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες)2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο (χωρίς σπόρους)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 ½ κουταλιά της σούπας  σος

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φιλέτο ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του κρέατος) ή ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και το αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φιλέτο ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του κρέατος) ή ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και το αλατοπιπερώνουμε.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σος, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη και 20 γραμμάρια ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, κλείνουμε το μάτι αλλά αφήνουμε επάνω την κατσαρόλα για να διατηρηθεί ζεστό το μείγμα.

Βάζουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το μαρούλι, τον κλίανδρο και τη μέντα και τα ανκατεύουμε.

Αφού τα ανακατέψουμε, τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.

Στην ίδια πιατέλα τοποθετούμε τα κομμάτια μοσχαριού και ρίχνουμε από πάνω τη ζεστή σάλτσα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα