Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
2 βρασμένα παντζάρια
2 μήλα
100 γραμμάρια σπανάκι ή πράσινη σαλάτα
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Θρεπτική και γευστική σαλάτα με σπανάκι, μήλο, κατσικίσιο τυρί τηγανιτό με κρούστα φρυγανιάς και παντζάρια
Κόψτε το παντζάρια σε κομμάτια 2-3 εκ.
Αφαιρέστε τον πυρήνα απ΄τα μήλα και τα κόβετε περίπου το ίδιο μέγεθος με τα παντζάρια.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι και το πιπέρι.
Σε κάθε πιάτο ρίχνετε τα φύλλα από το σπανάκι και από πάνω προσθέτουμε τα παντζάρια, τα μήλα και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
Κόψτε το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια περίπου 3-4 εκατοστά. Σε ένα μπολ σπάσει το αυγό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετήστε τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Πρώτα περνάτε τα κομμάτια του τυριού στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στο μείγμα
Φρυγανιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το παναρισμένο τυρί και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώνουν.
Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα λίγο πριν βάλετε και το παναρισμένο κατσικίσιο τυρί.