Υλικά:
Για 4-6 άτομα
180 γραμμάρια φιλέτο χοιρινού
1 κουταλιά της σούπας ψημένα αράπικα φιστίκια
2 ξινά μήλα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια σαλάτα με ξεχωριστό άρωμα και έντονη γεύση
Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα και τα κοτσάνια.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα φιστίκια με γουδί για να λιώσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε τα λιωμένα φιστίκια, τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Τη σάλτσα ψαριού και τη σκόνη γαρίδας θα τη βρείτε σε σούπερ μάρκετ με ασιατικά προϊόντα.