Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια ξερά μαυρομάτικα φασόλια
½ κούπα φρέσκια γλιστρίδα ψιλοκομμένη
3-4 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι ρόκα χοντροκομμένη
3 κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού σπόρια ρόδι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει 5 εκατοστά.
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει 5 εκατοστά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά με το νερό αυτό και μετά τα σουρώνουμε.
Προσθέτουμε καινούριο νερό και πάλι προσέχουμε να καλύπτει τα φασόλια.
Όταν αρχίσει να βράζει,χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας.
Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές χυμό λεμόνι, τα καρύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Μεταφέρουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα.
Στην ίδια σαλατιέρα βάζουμε ½ κούπα φρέσκια γλιστρίδα ψιλοκομμένη, ½ φλιτζάνι μαϊντανό και ½ φλιτζάνι ρόκα.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με τα φασόλια.
Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ξανά.
Πασπαλίζουμε με το ρόδι και σερβίρουμε.