Υλικά:
2 μικρά πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 αντίβ με τα φύλλα τους ξεχωρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
2 καρδιές μαρουλιού
12 πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και ψημένα στο γκριλ
2 παντζάρια
1 μάτσο καρδιές από αντίδια χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια στραγγισμένο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 ½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο επιπλέον
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα,βάζουμε το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα,βάζουμε το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις κρυώσει χτυπάμε στο χυμό ίση ποσότητα ελαιόλαδο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα φύλλα των παντζαριών ένα με δύο εκατοστά πάνω από το βολβό.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 60 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα,τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το κάθε παντζάρι στα τέσσερα και το κάθε κομμάτι στα τρία.
Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα πιάτο βάζουμε το σιρόπι που φτιάξαμε με τους χυμούς και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτοντας αλτοπίπερο.
Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα τα μαρούλια,τα αντίδια και τα αντίβ και τα ανακατεύουμε.
Από πάνω βάζουμε τα ψητά σπαράγγια,τα παντζάρια και το πορτοκάλι.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε το κουκουνάρι.