Υλικά:
Για 2-4 άτομα
8 μικρά βρασμένα παντζάρια και κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ξίδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
¼ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια σπανάκι ή μαρούλι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι θρυμματισμένο μπλε τυρί ροκφόρ
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Αν είστε λάτρεις των παντζαριών τότε αυτή η σαλάτα θα σας ανταμείψει!
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ξύδι με το μέλι σιγά- σιγά χτυπήστε ελαφρά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα παντζάρια και το μπλε τυρί. Προσθέστε τη σάλτσα να δοκιμάσετε και ανακατεύετε.
Χωρίστε το μαρούλι χοντροκομμένο σε 4 πιάτα και από πάνω ρίξτε το μπλε τυρί με τα παντζάρια και τη σάλτσα.
Τέλος γαρνίρετε με καρύδια.