Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3-4 κλωνάρια σέλερι
5-6 κλωνάρια μαϊντανό
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
50 γραμμάρια φιστίκια κάσιους
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1/2 μικρό λάχανο
1/2 μικρό κουνουπίδι
1/2 μικρό μπρόκολο κόκκινο
Εκτέλεση:
Χορταστική σαλάτα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε ξύλο κοπής σε λεπτά κομμάτια.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα φιστίκια στο μούλτι χωρίς να τα λιώσουμε και τα προσθέτουμε μαζί με τα κουκουνάρια στο μείγμα των λαχανικών που έχουμε τοποθετήσει σε μια λεκάνη.
Αναμειγνύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, καλύπτουμε τη λεκάνη μας με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε στο τραπέζι προσθέτουμε προαιρετικά μείγμα από μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ και βάζουμε σε σαλατιέρα και στολίζουμε με χονδροκομμένα κομμάτια φιστίκι αιγίνης.
Διαφορετικά προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 2-3 σταγόνες μπαλσάμικο.