Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Μια κολοκύθα κομμένη στη μέση και σε κύβους
2 πρέζες κανέλα
Λίγο μέλι
3 φλιτζάνια μαρούλι σγουρό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
αλατοπίπερο
1 αβοκάντο
1/3 φλιτζανιού ρεβίθια ρεβίθια κονσέρβα
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους
Εκτέλεση:
Απολαυστική και εύκολη σαλάτα με απαλή γεύση για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια κόβετε κατά μήκος την κολοκύθα και αφαιρέστε τους σπόρους μετά κόβετε σε κύβους.
Λαδώστε ένα ταψί ρίχνετε την κολοκύθα σε κύβους. Ραντίστε με ελαιόλαδο και μέλι.
Πασπαλίστε με αλάτι, κανέλα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει.
Πλένετε τα φύλλα μαρουλιού και χοντροκόψτε τα.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το μαρούλι χοντροκομμένο, την κολοκύθα ψημένη, το αβοκάντο κομμένο σε κύβους, τα ρεβίθια στραγγισμένα και ηλιόσπορους.
Ετοιμάστε το ντρεσινγκ ανακατεύοντας το ταχίνι με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ραντίστε τη σάλτσα πάνω απ΄τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.