Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
4 φύλλα μαρούλι
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
3/4 κούπας αρακάς κονσέρβα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
1 κονσέρβα τόννο φιλέτο ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση:
Δροσερή σαλάτα με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας
Για τη σαλάτα
Βάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 8 λεπτά.
Μεταφέρετε τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το μαρούλι, τον τόνο, το αγγουράκι τουρσί, και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, το τυρί κρέμα και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.