Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα
1/2 μπρόκολο
1 πακέτο πέννες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1/2 ζαμπόν κομμένο σε κύβους
3/4 κούπας αρακάς κονσέρβας στραγγισμένος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση:
Δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Για τη σαλάτα
Βάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 8 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το ζαμπόν με το μπρόκολο χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρετε το ζαμπόν και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις πέννες, το μπρόκολο, τα ντοματίνια, και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, το τυρί κρέμα και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.