Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο
½ ρόκα ψιλοκομμένη
½ πιπεριά κόκκινη
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
6 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
1 καρότο πολτοποιημένο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Εύκολη σαλάτα με λαχανικά εποχής και τρομερή γεύση
Πλένουμε το λάχανο και το λαχανάκι και τα ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε την πιπεριά και την καθαρίζουμε βγάζοντας τους σπόρους.
Πλένουμε το καρότο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Τρίβουμε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει μαζί με το καρότο.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το λάχανο, το λαχανάκι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες και το καρότο. Προσθέτουμε το λιωμένο καρύδι.
Μετά βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξαμε στο μουλτί και την σερβίρουμε.