Υλικά:
Για 4-6 άτομα
20 καρποί από κουκιά φρέσκα
ματσάκι ρόκα
1κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
5 καρδιές από μαρούλι
Για τη σάλτσα
σκελίδα σκόρδο λιωμένη
πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
κουταλιές κρασόξιδο
Εκτέλεση:
Γαρνίρετε με τον άνηθο και σερβίρετε
Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνετε να στραγγίσουν αρκετά καλά. Στη συνέχεια κόβετε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα με το χέρι σας.
Ρίχνετε αλάτι και τοποθετείτε από πάνω τους καρπούς των κουκιών ξεφλουδισμένους.
Σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό.
Ανακινείτε δυνατά, έως ότου σχηματιστεί ένας παχύρρευστος πολτός.
Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα σας.