Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 μαρούλι
300 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
3-4 φέτες ψωμί για τοστ
60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
80 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάδρα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Για τη σαλάτα
Καθαρίζουμε το μαρούλι, αφαιρώντας την κορυφή και τα χαλασμένα φύλλα.
Γεμίζουμε το νεροχύτη της κουζίνας με νερό και λίγο ξίδι και βάζουμε τα φύλλα του μαρουλιού μέσα στο νεροχύτη για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι της κουζίνας για να φύγει το νερό.
Αυτή η διαδικασία, γίνεται για να καθαρίσει καλύτερα το μαρούλι.
Αφού το βάλουμε για λίγα λεπτά μέσα στο νερό και στο ξίδι, μετά ξεπλένουμε και μεμονωμένα τα φύλλα του.
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
Αφού καθαρίσουμε με νερό το μαρούλι και το σπανάκι, στραγγίζουμε τα φύλλα τους.
Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία και το τσιγαρίζουμε.
Όταν το βγάλουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους (κρουτόν).
Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε το μαρούλι και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, σκορπίζουμε από πάνω το μπέικον και τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Για το ντρέσινγκ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα αναμειγνύουμε και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.