Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα κριθαράκι
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Ελίες πράσινες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα
Βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά. Σουρώνετε το κριθαράκι και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέστε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνετε τη φέτα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα πέστο μαζί με τις ελιές ψιλοκομμένες και σερβίρετε.