Υλικά:
Για τη σαλάτα
1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1, 5 φλιτζάνι ντοματίνια
1, 5 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Συνδυάστε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στη νηστεία για να σας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια!
Συνδυάστε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στη νηστεία για να σας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια!
Βράστε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ζωμό λαχανικών αντί για νερό.
Στράγγιξτε το και ξεπλύνετε το με κρύο νερό.
Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην λασπώσει.
Μέχρι το κριθαράκι να κρυώσει, ετοιμάστε το dressing.
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Μόλις το κριθαράκι κρυώσει, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε από πάνω τo dressing και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή σαν κρύα σαλάτα.