Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι φύλλα μέντας
1 ματσάκι σχοινόπρασο
χυμό από ένα πορτοκάλι ½
1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκο ρόδι, σπόρους μόνο
150γρ τυρί φέτα ή μαλακό κατσικίσιο τυρί
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Εύκολη και χορταστική σαλάτα για το τραπέζι σας
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αγγούρι.
Ξεφλουδίστε αγγούρι και χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή, κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Κάντε το ίδιο με τα κολοκυθάκια. Τοποθετήστε το αγγούρι στο ψυγείο.
Κόβουμε σχοινόπρασο σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου και ψιλοκόψτε δυόσμο.
Για να κάνετε τη σάλτσα ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας από μελάσα.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα κολοκυθάκια μαζί με το αγγούρι, τη και προσθέστε ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Προσθέστε από πάνω τριμμένη φέτα.
Τέλος πασπαλίστε με σπόρους ροδιού μαζί με τις σταφίδες.