Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
200 γραμμάρια παρμεζάνα φλίδες
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
Κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Δροσερή σαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους.
Την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Τις αφήνουμε με τη ζάχαρη για 30 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καβουρδίζουμε για 2 λεπτά το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι.
Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, την κολοκύθα, την παρεμάζανα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, λίγο μέλι και αλάτι.