Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι πέστο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κέιλ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα καρότο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
Καβουρδισμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Θρεπτική και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το πέστο με ξίδι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Πλένετε το κέιλ και κόψτε το κάτω μέρος και μετά σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάχανο με το ελαιόλαδο και το λάδι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Προσθέστε τα ραπανάκια, καρότα τριμμένα, λάχανο και πιπεριά. Ανακατέψτε μαζί και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά με το πέστο.
Σερβίρετε με καβουρδισμένα καρύδια.