Υλικά:
Για τη σαλάτα
50 γραμμάρια ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουταλιά σπόρους μάραθου
5 φύλλα μέντας
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 ματσάκια σέλινο
200 γραμμάρια καρότα
2 μέτρια φινόκιο
Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και πρωτότυπη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Για τη σαλάτα
Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τα σπόρια του μάραθου και μετά τα ρίχνετε σε ένα μπολ και κοπανίστε τα όλα μαζί με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια πλένετε τα φύλλα μέντας, σκουπίστε τα, ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα στο μπολ.
Πλένετε τα λαχανικά και στραγγίστε τα. Τρίψτε τα καρότα στον τρίφτη με την χοντρή επιφάνεια και αφήνετε στην άκρη.
Αφαιρέστε τα φύλλα απ’ τα ματσάκια του σέλινου και έπειτα αφαιρέστε τις ίνες.
Καθαρίστε τα φινόκιο και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι και ρίξτε τα σ’ ένα μπολ. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο πορτοκάλι και ανακατεύετε.
Περιχύστε τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, ανακατέψτε και αφήστε τη στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.
Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό μαζί με το μέλι, πιπέρι, μηλόξυδο, κάππαρη και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Αφήνετε 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα είναι έτοιμη για χρήση.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.