Υλικά:
Για 6-8 άτομα
4 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο σε φέτες
1 κουταλιά του γλυκού καπνισμένη μαστίχα με μια πρέζα αλάτι
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με πράσινο μήλο, φινόκιο και καβουρδισμένο κουκουνάρι για όλες τις ώρες
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες φινόκιο σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά για να σφίξουν, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.
Τις βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο μήλο σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε πιατέλα.
Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μαστίχας. Ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει απαλή και κρεμώδης.
Πασπαλίζουμε το φινόκιο με το κατίκι και το καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγο άνηθο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και μαστίχας.